2020 Legat – video

stephanie_Thomasen_NRH_Fonden

Legat tale 2020
”I et år, der har bragt hele verden i stå, er dans muligvis den kunstform, der er mest intenst påvirket af manglende evne til at være fysisk til stede. Selvom dans, som det meste kunst, ofte skabes og praktiseres i ensomhed, eksisterer den mere end nogen anden scenekunstform kun, når den deles med andre fysisk.

Dansesamfundets modstandsdygtighed over hele kloden har været ekstraordinær; nye former har udviklet sig, nye måder at dele danseglæden på er opstået. Evnen til at imødegå en udfordring, at nægte at bakke i lyset af modgang betragtes ofte som et kendetegn for en danser. Men hvor standhaftige og stålsatte dansere end er, når det kommer til at holde deres kunst i live, er det ikke muligt uden støtte. 

Siden starten i 1997 har NRH Fondens mission været at hjælpe danske dansere og koreografer med at opfylde deres ønske om at dele, lære, blive inspireret af og til gengæld inspirere andre gennem deres kunst. Gennem årene er det danske dansemiljø vokset til at omfatte alt fra den klassiske ballet, som Neel Resling Halpern elskede højt, til nye danseformer, der udvikler sig for vores øjne.

Denne konstante udvikling inden for dans er, hvad NRH Foundation er særligt stolte af at støtte gennem sine legater og priser. I dette annus horibilis er vi dobbelt glade for at kunne meddele, at NRH-prisen 2020 er blevet overrakt til to spændende stemmer i dansk danseverden:
Se venligst videoen for at overvære vores første virtuelle galla og prismodtagere….”

-Peter Brandenhoff, bestyrelsesforvalter for Neel Resling Halpern Foundation

da_DKDanish